Versnipperaar Haecksler

Voor het versnipperen maakt Knotboomverzorging gebruik van de compacte Haecksler 4 Extra Power – 18PK die door de meeste tuinhekken komt met zijn 78cm breedte.

Massieve Eiken plankenzagen met de Logosol big mill pro en Stihl ms 661

Knot boomverzorging in actie! Een weergaven hoe massieve planken voor bijvoorbeeld een tafel gezaagd worden. Hier is Knot boomverzorging te zien met de zaagrail van Logosol big mill pro, zijn 661 kettingzaag van Stihl met rip-ketting en met een 90cm blad (die helaas niet groot genoeg was voor deze boom) .

Deze Amerikaanse Eik (Quercus rubra) moest weggehaald worden omdat deze een gevaar voor de omgeving was geworden, doordat er houtrot in zat. Doordat het een rechte stam met een mooie breedte was, vormde dit een mooie gelegenheid om hier planken van te zagen.

Eik Kappen

In deze opname ziet u een dode boom met bliksemschade en honingzwam.

Na overleg met de klant is er voor gekozen deze boom in kleine stukjes te verwijderen. Dit is gedaan door middel van een klimtechniek. Op deze manier heeft de tuin zo min mogelijk schade opgelopen en konden er geen leidingen beschadigd raken.

Dit project was in samenwerking met Geert Starre en Dong boomzorg.

Berk verwijderen in Groningen

Een timelapse van het verwijderen van een Berk, in een achtertuintje in de stad Groningen,
Door middel van klimtechniek kon de boom beheerst afgebroken worden, zodat de tuin en het schuurtje geen schade opliepen.

Deel deze pagina